Κατάργηση της ΕΡΤ και του Μουσείου-Αρχείου της

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση της ΕΡΤ και του Μουσείου-Αρχείου της

Ιούλιος 2013


 Κείμενο ψηφίσματος


 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αρχειακής Εταιρείας (ΕΑΕ) με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κατάργησης της ΕΡΤ, εκτός των άλλων, και στο χώρο του Αρχείου-Μουσείου της ΕΡΤ και την τύχη των αρχείων που διαφυλάσσει. Το Μουσείο-Αρχείο της ΕΡΤ αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο και πλουσιότερο οπτικοακουστικό αρχείο στην Ελλάδα.

Λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό, υποστηρίζει τη λειτουργία της ΕΡΤ, εξυπηρετεί την ανάγκη διατήρησης και διαφύλαξης της οπτικοακουστικής κληρονομιάς ενώ συμβάλλει στην αξιοποίηση και διάδοση στο ευρύτερο κοινό πολύτιμων τεκμηρίων της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας της χώρας. Είναι προς όφελος της χώρας η διατήρησή του και η μέριμνα για την προστασία των πολύτιμων τεκμηρίων του ώστε να συνεχίσει τον εξειδικευμένο εθνικό ρόλο του.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αμαλία Παππά, Νίκος Παντελάκης, Νέστωρ Μπαμίδης, Κώστας Χαρίσης, Κωνσταντίνα Τασιοπούλου, Έλλη Δρούλια, Παναγιώτης Καλομοίρης